Losos pastrmka na tiganju

24/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3976
"Aromu, koja dolazi iz kuhinje, dok kuvamo, smelo možemo da nazovemo čarobnom "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
  • Ukupno pregledano171
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • losos pastrmka - 4 fileta
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • limun - 1 komad
  • začin za ribu - 1 kašičica (origano, bosiljak, beli biber, so, selen, majoran, beli luk)
  • so
  • za garnirung
  • krompir - 8 komada, mladi, ne mnogo krupan i iste veličine
  • beli luk - 2 cele glavice
  • morska so - 1 kašičica, mlevena
  • čubar - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 8 kašika ili maslac
  • biber
  • kumin - po ukusu
  • limun - nekoliko kriški, za ukras
  • peršun - nekoliko stukova, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

FIle se iseče na parčiće, posipa se sokom od limuna i začinima i ostavlja se 15-20 minuta da se začini.

Unapred se veoma dobro zagreva teflonski ili gril tiganj, ali ne dodajemo nikakvu masnoću i u njega stavljamo ribu kožom na dole, dok ne pusti sopstvenu masnoću i dok se ne zapeče i nakon nekoliko minuta okrećemo i sa druge strane.

Krompir temeljno operemo četkom, ne ljuštimo ga, stavljamo svaki krompir u parče folije, zasečemo krompir u obliku krsta i u svaki posipamo samlevenom morsku solju, biberom, kuminom, mrvljenu majčinom dušicom i čubrom.

Na kraju prelivamo maslinovim uljem ili maslacem i uvijamo krompir u foliju u "paketić".

Isto radimo i sa glavicama belog luka - sklanjamo samo spoljnje ljuske, stavljamo u aluminijumsku foliju svaku glavicu, posipamo solju, začinima i maslinovim uljem i presavijamo foliju u paketić.

Stavljamo paketiće u posudu za pečenje i pečemo u jako zagrejanoj rerni oko 30-40 minuta.

Serviramo filete losos pastrmke sa garnirungom od pečenog krompira i belog luka, ukrašavamo kriškama limuna i strukom peršuna.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar