Način pripreme
Kocke slanine se zaprže u suvom tiganju, dok ne postanu braon i veoma hrskavi.
Sir čedar se narenda na krupno rende.
Crvena paprika se iseče na sitne kocke.
Luk se iseče na sitno.
U posudu se sipa sav krem sir, hrskava slanina, sir čedar, crvena paprika, usitnjen mladi luk i peršun. Posipa se solju i biberom po ukusu, dodaje se luk u prahu i beli luk u prahu. Meša se kašikom.
Duboki okrugli kalup za kolač sa rupom u sredini, rebrasti, pokriva se iznutra foljiom, ali tako da sa strane ima u drške, da izlazi slobodno iz kalupa. Folija treba da prolazi oko rupe, ali ne seče se. Sipa se cela smesa, zagladi se i blago se pritiska, da se ne skupi vazduh. Odozgo se pokriva još jednom folijom.
Smesa se hladi najmanje dva sata.
Namaz se vadi iz kalupa posredstvom drški od folije, stavlja se u veliki tanjir i okreće se još jednom na kraju u odgovarajući tanjir za serviranje. Sklanja se folija i nožem se prelazi po stranama da se zagladi, blago nakvašenim rukama.
Po sredini, tamo gde je bila rupa, stavlja se jedan svitak izgnječenog papira za pečenje, popuni se, trenutno za zaštitu.
Sa strane preko smese se posipa obilno sitno isečenim peršunom, blago se pritiska rukama, da se polepi. Sklanja se papir.
Odozgo se posipaju sitne kocke sušenog paradajza i po želji strukovi svežeg ruzmarina.
Sa strane, pored mlečnog umaka poređa se slani keks, okrugli krekeri.
Njima se uzima umak ili se maže keks.
Po želji između sušenog paradajza mogu da se poređaju masline.