Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Gulaš»Gulaš na testenini (Nemački recept)

Gulaš na testenini (Nemački recept)

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Gulaš na testenini (Nemački recept)
Fotografije: marcheva14
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Gulaš na testenini - ima svega, tako ćemo jesti dobro, a vi?"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • pečurke - 250 g
  • majčina dušica - 3 struka ili 1 kašičica suva
  • ulje - 5 - 6 supenih kašika
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice, mleven
  • biber - nekoliko zrna, miks
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 1 supena kašika, puna
  • crveno vino - 200 ml, suvo
  • teleći bujon - 500 ml
  • testenina - sitna, spirale za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepu očistite i isecite na kockice, takođe i luk.

Meso isecite na kockice oko 1.5 - 2 cm.

Pečurke očistite i isecite na kriške.

Majčinu dušicu, ako je sveža iseckajte.

U ekspres lonac stavite masnoću da se ugreje na visokoj temperaturi. Dodajte meso i pržite oko 20 minuta. Ostavite da ispari voda i da se karamelizuje i porumeni sa strane.

Dodajte iseckan luk i šargarepu da se dinsta u masti oko 1-2 minuta, i nakon toga pečurke da se proprže zajedno sa mesom, koliko da omekšaju i da ostanu na masti.

Dodajte vino i ostavite 1 minut da ispari alkohol i da ostane njegov miris.

U posudi pomešajte paradajz pire sa kašikom brašna dok ne dobijete kašu. Sipajte u šerpu, promešajte. Dodajte bujon, pospite majčinom dušicom, solju, biberom i stavite nekoliko miks zrna bibera.

Zatvorite šrpu čim poklopac počne da pišti, smanjite temperaturu da bude niska, koliko da se održava zvuk na poklopcu. Ostavite na vatri oko 40-45 minuta.

Za to vreme skuvajte sitnu testeninu u posoljenoj vodi - spirale, prema upustvu na pakovanju. Operite hladnom vodom, ocedite i prelijte sa malo maslinovog ulja, promešajte.

Nakon što prođe vreme kuvanja gulaša, otvorite šerpu.

Na dno tanjira sipajte testeninu, a preko nje gulaš.

Pospite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: