Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Gulaš»Svinjski gulaš na segedinski način

Svinjski gulaš na segedinski način

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Svinjski gulaš na segedinski način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
4
"Jedinstveni gulaš sa kiselim kupusom - padne li vam šaka sipajte ga u veliku posudu"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g
  • kiseli kupus - 800 g
  • svinjska mast - 80 g
  • luk - 3 glavice
  • pavlaka - 250 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/4 kašičica
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se seče na sitno, meso se seče na krupne kocke. Pola masti se zagreva i u njoj se zaprži meso.

Odvojeno se zagreva preostala mast i u njoj se zaprži luk. Dodaje se kupus, isečen na tanke trake i dinsta se 25 minuta na laganoj vatri.

U šerpu se ređaju slojevi kupusa i mesa, pri čemu se između posipa so, aleva paprika i biber. Dinsta se 30 minuta na laganoj vatri, pri čemu se 2 minuta pre nego što se jelo skloni sa ringle preliva umućenom pavlakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: