Način pripreme
Iseckajte luk, beli luk i šargarepu na tanke tračice. Ogulite paradajz i nasecite na sitne kocke. Meso i krompir nasecite na krupne komade.
Zagrejte maslac i pržite luk dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte šargarepu i pržite još nekoliko minuta. Na kraju dodajte beli luk i paradajz, pa pržite još 3-4 minuta. U smesu dodajte meso i začine (bez lovrovog lista). Dinstajte oko 5 minuta, dok tečnost ne ispari. Dodajte krompir, promešajte, pa sipajte goveđi bujon.
Kuvajte na tihoj vatri dok krompir ne omekša, a zatim dodajte pasulj iz konzerve i lovorov list. Kuvajte još 7-8 minuta, pa skinite sa vatre i izvadite lovorov list iz gulaša.
Za pripremu pogačica od krompira treba prvo skuvati krompir u slanoj vodi. U blenderu ispasirajte krompir sa maslacem, jajetom, sirom i začinima.
Dodajte brašno i zamesite testo, pa ga razvijte i nasecite na pravougaonike ili trouglove i ispržite u vrućem ulju. Poslužite uz gulaš.