Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Gulaš»Gulaš na irski način

Gulaš na irski način

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
29669106
Gulaš na irski način1 / 2
09/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Ovaj recept je pravi dokaz da ne samo Mađari, već i Irci mogu spremati fantastičan gulaš od govedine"

Potrebni sastojci

  • za čorbu
  • govedina - 300 g, skuvana
  • pasulj - 1 konzerva (380 g)
  • bujon - 1 l, goveđi
  • luk - 1 glavica
  • krompir - 4 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • biber
  • so
  • aleva paprika
  • za pogačice
  • jaja - 1 komad
  • maslac - 30 g
  • ulje
  • brašno - 1 šolja
  • krompir - 2 komada, velika
  • sir - 2 - 3 kašike, rendani
  • origano
  • bosiljak
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte luk, beli luk i šargarepu na tanke tračice. Ogulite paradajz i nasecite na sitne kocke. Meso i krompir nasecite na krupne komade.

Zagrejte maslac i pržite luk dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte šargarepu i pržite još nekoliko minuta. Na kraju dodajte beli luk i paradajz, pa pržite još 3-4 minuta. U smesu dodajte meso i začine (bez lovrovog lista). Dinstajte oko 5 minuta, dok tečnost ne ispari. Dodajte krompir, promešajte, pa sipajte goveđi bujon.

Kuvajte na tihoj vatri dok krompir ne omekša, a zatim dodajte pasulj iz konzerve i lovorov list. Kuvajte još 7-8 minuta, pa skinite sa vatre i izvadite lovorov list iz gulaša.

Za pripremu pogačica od krompira treba prvo skuvati krompir u slanoj vodi. U blenderu ispasirajte krompir sa maslacem, jajetom, sirom i začinima.

Dodajte brašno i zamesite testo, pa ga razvijte i nasecite na pravougaonike ili trouglove i ispržite u vrućem ulju. Poslužite uz gulaš.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: