Način pripreme
Jaja se umute, postepeno se dodaje šećer, brašno, prosejano sa praškom za pecivo i kakaom, i esencija. Stavlja se maslac. Dobijena homogena smesa se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni u tepsiji sa ispupčenim dnom i ivicom otprilike 40 minuta.
Dok se peče, pripremamo krem. Jaje se umuti sa šećerom i brašnom, rastvorenom u soku od breskvi. Dobijena smesa se meša sa svežim mlekom i kuva se na ringli dok se ne zgusne. Kada se skine, dodaje se maslac umućen sa pavlakom.
Kora se maže dobijenim kremom i stavlja se na otprilike 30 minuta u frižider. Kada se krem stegne, odozgo se ređaju breskve iz kompota ili drugo konzervisano voće.
Želatin se rastvori u malo hladne vode i kada nabubri, istopi se na pari. Dodaje se šećer i od dobijene smese se glazira voće.
Voćna pita treba da odstoji barem 4 sata u frižideru ore posluživanja.