Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćni kolač»Izvrnuta voćna pita sa breskvama

Izvrnuta voćna pita sa breskvama

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Izvrnuta voćna pita sa breskvama
Fotografije: Kulinarna mreja
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Dajte onu teglu sa breskvama da vidite kakvu poslasticu smo naumili danas da spremimo"

Potrebni sastojci

  • za osnovu
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 1/2 šolja
  • esencija
  • masalc - 80 g, na sobnoj temperaturi
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kakao - 1 kašičica
  • za krem
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 2 supene kašike
  • brašno - 4 supene kašike
  • brskve - 100 ml, sok iz kompota
  • sveže mleko - 500 ml
  • maslac - 50 g
  • pavlaka - 200 g, umućena
  • za dekoraciju
  • breskve - iz kompota ili drugo voće
  • želatin - 2 pakovanja
  • šećer - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se umute, postepeno se dodaje šećer, brašno, prosejano sa praškom za pecivo i kakaom, i esencija. Stavlja se maslac. Dobijena homogena smesa se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni u tepsiji sa ispupčenim dnom i ivicom otprilike 40 minuta.

Dok se peče, pripremamo krem. Jaje se umuti sa šećerom i brašnom, rastvorenom u soku od breskvi. Dobijena smesa se meša sa svežim mlekom i kuva se na ringli dok se ne zgusne. Kada se skine, dodaje se maslac umućen sa pavlakom.

Kora se maže dobijenim kremom i stavlja se na otprilike 30 minuta u frižider. Kada se krem stegne, odozgo se ređaju breskve iz kompota ili drugo konzervisano voće.

Želatin se rastvori u malo hladne vode i kada nabubri, istopi se na pari. Dodaje se šećer i od dobijene smese se glazira voće.

Voćna pita treba da odstoji barem 4 sata u frižideru ore posluživanja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: