Način pripreme
Rerna - 175 stepeni.
Kockasti kalup 20/20 cm, obložen papirom za pečenje i posut sa malo brašna.
1. Prvo pripremite za posipanje mrvice od maslaca, ostavite u zamrzivaču dok pripremate kolač. Treba da budu zamrznute da biste lakše mogli da ih izrendate preko kolača.
U posudu stavite hladan maslac, isečen na kockice sa šećerom, brašno i kokosovo brašno. Mešajte ručnim blenderom dok ne dobijete mrvice.
Možete koristiti i elektični blender. Na kraju dodajte listiće badema i mešajte rukom brzo. Smesu stavite u najlon kesu ili uvijte u foliju, oblikujte kocku i ostavite u zamrzivaču dok se ne zamrzne.
2. Puding od vanile rastvorite u mleku sa šećerom. Stavte na umerenu vatru da se krem skuva uz neprestano mešanje, oko 3-4 minuta. Skinite sa vatre, sipajte u ravna oleh, pokrijte dobro folijom i ostavite da se potpuno ohladi.
3. Kajsije očistite, prepolovite i isecite na tanke ivice. Pospite sa 1 supenom kašikom brašna, mešajte tako da brašno upije vlagu za vreme pečenja.
4. Za koru od maslaca umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete gust i težak krem. Dodajte rastopljeni maslac, neprestano mutite mikserom na niskoj brzini, nakon toga dodajte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte vanilu i mešajte ponovo dok ne dobijete glatku smesu.
Sipajte u kalup, poravnajte i pospite sa 1 supenom kašikom brašna kroz cediljku, tako da nema potonulog voća. Odozgo poređajte kajsije, isečene na ivice jednu do druge i nakon toga ravnomerno rasporedite mlečni krem, poravnajte preko voća.
Izvadite zamrznute mrvice malsaca i izrendajte krupnije preko kolača.
Nakon što izrendate izgleda kao velika količina, ali to je zato što su mnogo mekane, koristi se cela količina i rasporedi po vrhu., oblikuju se vrhovima prstiju da se ravnomerno rasporede.
Izvadite iz rerne i ostavite u kalupu da se potpuno ohladi, nakon toga izvadite iz pleha. Isecite na kockice.