Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni Kolač»Kolač sa kajsijama, kremom i hrskavim mrvicama maslaca

Kolač sa kajsijama, kremom i hrskavim mrvicama maslaca

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k204
Kolač sa kajsijama, kremom i hrskavim mrvicama maslaca
Fotografije: marcheva14
4 / 5
07/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Neodoljivo ukusan i zanosno mirisan - upozoravamo, neće postojati način da pojedete samo jedno parče ovog kolača"

Potrebni sastojci

  • osnova sa maslacem
  • maslac - 100 g, rastopljen
  • jaja - 2 komada, L
  • šećer - 180 g, kristal
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • brašno - 225 g
  • buter vanila - 1 ampula
  • kajsije - 1 šolja
  • brašno - 1 supena kašika, za posipanje
  • brašno - 1 supena kašika dodatno za posipanje
  • krem
  • sveže mleko - 400 ml
  • šećer - 100 g
  • puding od vanile - 1 komad, dr Oetker
  • mrvice od maslaca
  • maslac - 100 g, hladan
  • kokosovo brašno - 2 supene kašike
  • bademi - 2 supene kašike, listići
  • brašno - 75 g
  • burbon vanilin šećer - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 175 stepeni.

Kockasti kalup 20/20 cm, obložen papirom za pečenje i posut sa malo brašna.

1. Prvo pripremite za posipanje mrvice od maslaca, ostavite u zamrzivaču dok pripremate kolač. Treba da budu zamrznute da biste lakše mogli da ih izrendate preko kolača.

U posudu stavite hladan maslac, isečen na kockice sa šećerom, brašno i kokosovo brašno. Mešajte ručnim blenderom dok ne dobijete mrvice.

Možete koristiti i elektični blender. Na kraju dodajte listiće badema i mešajte rukom brzo. Smesu stavite u najlon kesu ili uvijte u foliju, oblikujte kocku i ostavite u zamrzivaču dok se ne zamrzne.

2. Puding od vanile rastvorite u mleku sa šećerom. Stavte na umerenu vatru da se krem skuva uz neprestano mešanje, oko 3-4 minuta. Skinite sa vatre, sipajte u ravna oleh, pokrijte dobro folijom i ostavite da se potpuno ohladi.

3. Kajsije očistite, prepolovite i isecite na tanke ivice. Pospite sa 1 supenom kašikom brašna, mešajte tako da brašno upije vlagu za vreme pečenja.

4. Za koru od maslaca umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete gust i težak krem. Dodajte rastopljeni maslac, neprestano mutite mikserom na niskoj brzini, nakon toga dodajte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte vanilu i mešajte ponovo dok ne dobijete glatku smesu.

Sipajte u kalup, poravnajte i pospite sa 1 supenom kašikom brašna kroz cediljku, tako da nema potonulog voća. Odozgo poređajte kajsije, isečene na ivice jednu do druge i nakon toga ravnomerno rasporedite mlečni krem, poravnajte preko voća.

Izvadite zamrznute mrvice malsaca i izrendajte krupnije preko kolača.

Nakon što izrendate izgleda kao velika količina, ali to je zato što su mnogo mekane, koristi se cela količina i rasporedi po vrhu., oblikuju se vrhovima prstiju da se ravnomerno rasporede.

Izvadite iz rerne i ostavite u kalupu da se potpuno ohladi, nakon toga izvadite iz pleha. Isecite na kockice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: