Način pripreme
Prosevamo brašno, nakon toga aktiviramo kvasac sa malo mlagok mleka, 1 supenom kašikom šećera i 1 supenom kašikom brašna. Umutimo jaja sa šećerom dok ne pobele. Počinjemo da mesimo, dodajemo polovinu maslaca u testo, a drugu polovinu dodajemo prilikom mešenja.
Ostavljamo da nadođe, nakon toga delimo testo na 4 jednaka dela, i jedan manji veličine oraha za centar. Razvučemo na 4 okrugle kore veličine pleha. Obilno ih mažemo uljem, bez poslednje i posipamo po malo šećera i kokosovog brašna.
U centar možemo staviti malu čašu, da počnemo sečenje od nje, tako sečemo na 8 delova bez centra gde je čaša. Svako parče uvijamo u jednom pravcu, kao i svako sledeće. Široki deo sečemo i lagano uvijamo ivice.
Od male loptice oblikujemo ružu sa isečenim oblim koricama sakupljenih na jedno mesto. Pogača nadolazi, namažemo umućenim jajetom i posipamo obilno šećerom i kokosom, ali malo, zazo što prilikom pečenja izgori. Komade kajsije stavljamo između komada i pečemo u ugrejanoj rerni dok ne dobije lepu boju. Po želji posipamo šećernom dekoracijom.