Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Slatka pogača sa susamom

Slatka pogača sa susamom

Dora GrozevaDora Grozeva
Pomoćnik kuvara
8521423
Slatka pogača sa susamom
Fotografije: Dora Grozeva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Još jedna slatka pogača koja se uključuje u takmičenje za Najomiljeniju pogaču. Lajkujte svog favorita"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1/2 kockice
  • voda - 100 ml tople
  • šećer - 10 - 12 kašika
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • limunada - 1 šolja
  • so - 1 kašičica
  • maslac - 125 g kravljeg
  • brašno - za srednje meko testo koje se ne lepi
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac rastvorite u toploj vodi, dodajte jednu kašičicu šećera i nekoliko kašika brašna.

Kada naraste, dodajte jaja, kiselo mleko, limunadu, so i brašno, koliko je potrebno za srednje meko testo. Ostavite da naraste i da udvostruči obim.

Kad testo naraste, podelite ga na tri dela. Svaki deo razvijte u koru debljine pola centimetra, premažite otopljenim maslacem, posipajte preko 2-3 kašike šećera i susama. Poslednju koru premažite samo maslacem.

Isecite na 16 trouglova, pa svaki, počevši od najšireg ugla, uvijte u kiflice.

Poređajte ih uspravno u posudu za pečenje. preko premažite maslacem. Ostavite da naraste i posipajte susamom. Pecite na 170 stepeni dok ne bude gotova.

Kada se ispeče, pogaču premažite vodom i posipajte šećerom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: