Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Pečeni krompir sa koricom od parmezana

Pečeni krompir sa koricom od parmezana

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Pečeni krompir sa koricom od parmezana
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Prženi krompir je demode - probajte pečeni krompir sa hrskavom koricom od parmezana"

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 - 6 komada
  • maslac - 60 g
  • mirođija - 1/2 kašičice
  • origano - 1/2 kašičice
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1/2 kašičice
  • so
  • biber
  • parmezan - 50 g (narendan)
* merne jedinice

Način pripreme

Operite dobro kormpir, ne ljuštite ga.

Isecite ga na dve polovine.

Napravite razreze kao rešetku po površini.

Pospite solju po ukusu.

Poređajte ih razrezima na gore u posudu za pečenje, namazanu sa malo ulja.

U meki maslac dodajte sve suve sastojke. Promešajte dobro da se pomešaju začini.

Ovim aromatičnim maslacem namažite krompir.

Stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta dok ne bude gotovo.

Čim krompir omekša izvadite iz rerne i pospite narendanim parmezanom ili drugim tvrdim sirom (na primer Grana Padano) i vratite u rernu na još 10 minuta.

Servirajte pečeni krompir sa hrskavom koricom od parmezana topao.

Ovaj pečeni krompir je podjendako dobar kao predjelo ili kao garnirung pečenom mesu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: