Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Kolač sa trešnjama i borovnicama

Kolač sa trešnjama i borovnicama

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Kolač sa trešnjama i borovnicama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Neodoljivo aromatičan i ukusan voćni kolač sa trešnjama i borovnicama - odmah odlazi na spisak omiljenih recepata"

Potrebni sastojci

  • maslac - 150 g, meki
  • brašno - 220 g, belo
  • prašak za pecivo - 1 1/2 kašičice
  • šećer - 200 g
  • so - 1/4 kašičice
  • jaja - 1 komad, L
  • sveže mleko - 120 ml
  • vanila - 2 komada
  • trešnje - 300 g
  • borovnice - 100 g
  • skrob - 1 kašičica, kukuruzni
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna: 180 stepeni na 10 minuta i 160 stepeni na otprilike 45-50 minuta; Kalup, blago nauljen i obložen papirom za pečenje, prečnika 24-26 cm.

Brašno se proseje sa prašakom za pecivo i solju. U posudi miksera ili ručnog miksera se umuti maslac sa šećerom dok ne pobeli. Dodaju se vanila i jaje. Muti se dok se ne dobije homogena smesa.

Dodaje se brašno tri puta, naizmenično sa svežim mlekom dva puta, završavajući brašnom. Muti se na niskom ubrzanju miksera dok se ne dobije sipkasta i glatka smesa. Testo se sipa u kalup. Zagladi se.

Očišćene trešnje se sipaju s 1 kašičicom skroba, mute se i nasumično se ređaju odozgo na testo, a između njih se stavljaju borovnice.

Peče se na 180 stepeni 10 minuta, a zatim na 160 stepeni otprilike 45-50 minuta.

Napomena: Raskošna, brza i jednostavna pita. Poslužuje se u obliku komada torte, posutih šećerom u prahu po želji, blago topli, sa kuglom pavlake ili sladoleda.

Kolač sa trešnjama i borovnicama je sjajan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: