Način pripreme
Krompir, šargarepu, celer i luk oljuštimo, operemo i isečemo na sitne kockice.
U veliku šerpu stavljamo krompir, celer, šargarepu, luk i prelivamo vodom.
Som filetiramo i filete odvajamo, a preostalo zajedno sa kostima stavljamo u đevđir, u šerpu sa povrćem, gde treba da provri i da pusti bujon.
Kuvamo oko 40-50 minuta na umerenoj vatri.
Dodajemo oljušten i sitno iseckan paradajz. Kuvamo još 10-15 minuta.
Nakon toga skidamo đevđir sa kostima i sedam-osam minuta pre nego što čorba bude skroz gotova dodajemo file, isečen na krupnije komade.
Riblju čorbu skidamo sa vatre, dodajemo maslac i ljutu alevu papriku, sitno iseckani peršun i svež selen, iseckane čenova belog luka, so i biber po ukusu i serviramo ukrašeno komadima limuna.
Čorba od soma je veoma ukusna.