Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Čokoladna torta sa nadevom od filadelfija sira

Čokoladna torta sa nadevom od filadelfija sira

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Čokoladna torta sa nadevom od filadelfija sira
Fotografije: marcheva14
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
15
"Čokolada i filadelfija sir - neopisivo ukusna kombinacija mirisa i tekstura u koju ćete se zaljubiti"

Potrebni sastojci

  • testo
  • brašno - 225 g, belo
  • kakao - 100 g, sa visokim procentom masti
  • kuvertira - 170 g, sitno iseckana
  • smeđi šećer - 300 g
  • kisela pavlaka - 230 g, 25 % na sobnoj temperaturi
  • maslac - 170 g, na sobnoj temperaturi
  • vrela voda - 180 ml
  • jaja - 5 komada, L
  • kafa - 1 kašičica, instant
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • soda bikarbona - 1/4 kašičice
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • nadev
  • krem sir - 300 g, filadelfija
  • šećer - 100 g, beli kristal
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 4 kašičice
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • i još
  • čokolada - 170 g, za topljenje
  • pavlaka - 200 ml 30 %
  • maslac - 1 kašičica 30%
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 175 stepeni sa ventilatorom, 180 stepeni bez ventilatora.

Duboki kalup za kuglof dobro nazan i posut brašnom.

Mikserom na niskoj brzini umutimo sir filadelfiju sa brašnom, jajima dok ne dobijemo krem. Dodajemo šećer i vanilu. Mešamo i ostavljamo sa strane.

Testo

U posudi pomešamo kakao, isečenu čokoladu, kafu i prelivamo toplom vodom. Nakon što se čokolada rastopi potpuno mešamo dok ne postane homogena. Ostavljamo da se ohladi na sobnoj temperaturi i dodajemo pavlaku.

Mešamo dok ne dobijemo glatku smesu.

U posudi miksera umutimo maslac, šećer i vanilu dok ne dobijem mekanu smesu. Dodajemo jedno po jedno jaje uz neprestano mešanje na srednjoj brzini miksera.

Prosevamo brašno, prašak za pecivo i malo sode bikarbone i dodajemo u porcijama, smenjujemo sa čokoladnom smesom. Završavamo brašnom.

U kalup, namazan i posut brašnom sipamo polovinu dobijenog testa. Preko stavljamo kašikom nadev od filadelfija sira tako da je samo u sredini kalupa, da ne dodiruje ivice.

Pažljivo uz pomoć kašike rasporedidte preostalo testo preko nadeva, prvo popunite mesto oko spoljašnjih ivica posude, a nakon toga i ostali deo.

Pecite na 175 stepeni sa ventilatorom oko 50-60 minuta.

Ostavite u kalupu da se ohladi 20-25 minuta i okrenite na rešetku. Ostavite da se potpuno ohladi.

Ganaš

Ugrejte pavlaku sa maslcem, ne treba da provri, skinite sa vatre. Dodajte čokoladu, izlomljenu na komade. Ostavite dok se ne rastopi, a nakon toga mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi - ganaš treba da se zgusne.

Stavite u špric sa okruglim nastavom i stavite dekoraciju po ivicama torte. Ostavite da se stegne nekoliko sati (ukoliko nemate špric, možete sipati čokoladu preko torte).

Čokoladnu tortu isecite na široke komade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: