Način pripreme
Odsekla sam nožem poklopce paradajzu. Ostavljamo ga sa strane, nakon toga pomoću kašike izdubimo sredinu paradajza.
Tako spreman paradajz blago posolimo i stavljamo dnom na gore da se iscedi.
Sve povrće sam oprala i isekla. Prvo sam izdinstala luk, šaragrepe i pečurke. U njih sam dodala mleveno meso, koje sam razmutila sa malo vode. Dodajemo i deo sredine paradajza, isečen na parčiće.
Začinjavamo nadev solju, kuminom, biberom i alevom paprikom i promešamo dobro. Isključujemo ringlu i tada dodajemo paprike, sirove, beli luk i nanu.
Ovom smesom sam napunila svaki paradajz i poređala ih u namazanu posudu za pečenje. Stavila sam poklopce u pekla oko 1 sat.
Nakon što sam ih skinula zapekla sam 10-15 minuta.
Gotov punjeni paradajz posipamo obilno isečenim peršunom. Nadam se da se svima sviđa.