Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Kavarma»Kavarma sa jagnjećim iznutricama

Kavarma sa jagnjećim iznutricama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Kavarma sa jagnjećim iznutricama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Ako volite kavarmu, ova od jagnjećih iznutrica će vam se definitivno dopasti"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 500 g bele i crne džigerice, srce, bubrezi
  • crni luk - 1 velika glavica
  • mladi luk - nekoliko strukova
  • paradajz - 200 g, narendan
  • so
  • maslinovo ulje
  • maslac - grudva
  • peršun - bogat prstohvat
  • biber - prstohvat
  • kačkavalj
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte jagnjeće iznutrice u slanoj vodi.

Procedite ih i naseckajte na male komade.

Naseckajte luk na rebarca, a mladi luk na sitne komade. Ugrejte šoljicu maslinovog ulja. Dodajte luk, sipajte 2-3 kašike od bujona i dinstajte dok luk ne omekša.

Dodajte naseckane iznutrice i sipajte paradajz. Posolite, začinite prstohvatom bibera i dodajte bogat prstohvat peršuna.

Poklopite posudu i kuvajte kavarmu oko 10 minuta, pa je prebacite u glinenu đuvečaru ili više manjih.

U svaku đuvečaru stavite po komad paradajza, preko njega malo maslaca, pospite narendanim kačkavaljem i zapecite dok se kačkavalj ne istopi.

Prijatno uz ovu omiljenu kavarmu sa jagnjećim iznutricama!

Kavarma će postati i vaše omiljeno jelo, ako je probate, a možete pronaći i druge recepte za kavarmu na našem sajtu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: