Način pripreme
Pripremanje ćufti:
Izrendajte tikvice, posolite ih i ostavite ih na 15 minuta. Nakon toga ih lepo ocedite. Koristite gazu ili cedljku. Potrebno vam je 500 grama oceđenih tikvica. Tikvice sa pomešaju sa mlevenim mesom, jajetom i začinima. Prave se kuglice i peku se.
Ako ih pečete u rerni, treba da se peku na 200 stepeni. Poređajte ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Moje ćuftice sam pekla u air fryer-u. Izabrala sam program roast. Prvo sam probala na 185 stepeni, ali na 190 je bolje. Za 15 minuta su bile gotove, okretala sam ih.
Pripremanje mlečnog sosa. Obično ga pravim u odnosu 1:3. To znači 3 dela pavlake i 1 deo krem sira.
Pavlaka i sir se stavljaju u tiganj i mešaju se na srednjoj vatri dok se malo ne zgusti. Ja sam dodala i 1 čen presovanog belog luka. So stavljam na kraju tako što probam.
Ćuftice sa mlevenim mesom i tikvicama u mlečnom sosu su gotove.