Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Paprike punjene mlevenim mesom i slaninom u paradajz sosu

Paprike punjene mlevenim mesom i slaninom u paradajz sosu

Paprike punjene mlevenim mesom i slaninom u paradajz sosu
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ovo su one paprike, o kojima će svi dugo govoriti"

Potrebni sastojci

  • paprike - 8 komada (zavisi od njihove veličine)
  • mleveno meso - 900 g
  • dimljena slanina - 200 g
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • čubar - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • Za sos
  • paradajz - 6 komada
  • beli luk - 2 čena
  • peršun
  • ulje
  • Za pirinač
  • crni luk - 1 glavica
  • pirinač - 1 šolja
  • so
  • biber
  • limun - samo nekoliko kapljica
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Slanina se sitno isecka i izmeša se sa mlevenim mesom i začinima. Paprike se pune i ređaju se u nauljenu tepsiju. Sipa se voda koliko je potrebno da pokrije dno, i peku se na 200°C dok se ne dobije prijatna boja.

Pirinač:

U dubokoj posudi se proprži jedna glavica sitno iseckanog kromid luka. Dodaje se 1 šolja pirinča i čim blago promeni svoju boju, sipaju se 3 šolje vruće vode.

Iscedi se nekoliko kapljica soka od limuna i začinjava se crnim biberom i solju.

Kada provri, zatvara se čvrsto, skida se sa ringle i ostavlja se dok pirinač ne upije vodu.

Paradajz sos:

Paradajz se izrenda i proprži na slaboj vatri dok voda ne ispari.

Malo pre nego što se skine sa vatre, dodaje se iseckani beli luk, so i peršun.

Punjene paprike se stavljaju na paradajz sos i poslužuju se sa pirinčem.

Paprike punjene mlevenim mesom i slaninom u paradajz sosu su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: