Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Krem karamel sa bundevom i pavlakom

Krem karamel sa bundevom i pavlakom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Krem karamel sa bundevom i pavlakom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
6 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
11
"Ako poštujete sve korake recepta za krem karamel sa bundevom, rezultat će vam se sigurno svideti"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g, skuvana, pretvorena u pire
  • pavlaka - 500 ml, tečna, slatka
  • sveže mleko - 150 ml
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 200 g + 80 g, za karamel
* merne jedinice

Način pripreme

1. Umutite jaja, dok ne postanu tečna, ali ne treba da budu ni vazdušasta pena. U njih sipajte mleko i pavlaku i sipajte šećer. Mešajte dok se šećer ne istopi.

Ako ne želite da vam krem karamel bude toliko sladak, možete da smanjite količinu šećera, za taj cilj probajte i pire od bundeve - ima bundeva koje su manje i više slatke.

2. Karamelizujte preostali šećer dok ne postane zlatast i sipajte na dno velikog pravougaonog kalupa za kolač. Kada se stvrdne sipajte smesu i stavite posudu u drugu veću, punu vode, toliko da dolazi do polovine kalupa sa krem karamelom.

3. Stavite u zagrejanu rernu na 130 stepeni i pecite dva sata, a na kraju možete da pojačate do 140 stepeni.

Na taj način ćemo izbeći da voda provri i da se stvori mnogo šupljina.

Dobro je da je nadgledate i nekoliko puta da stavljate u nju po malo leda.

4. Krem karamel od bundeve je gotov, kada pri dodiru osetite da je postao čvrst, ali ne i previše tvrd.

5. Isključite rernu i ostavite unutra da se ohladi, nakon toga stavite u frižider, da dobro ohladite dezert, pre nego što okrenete na poslužavnik i servirate.

Nek vam je slatko uz ovaj jedinstveni krem kramel sa bundevom i pavlakom!

*Da bi ovaj recept bio uspešan važno je da pire od bundeve bude gust, a ne vodenast i redak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: