Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Meze»Slanina sa belim lukom i začinima

Slanina sa belim lukom i začinima

NikiNiki
Guru
565853k
Slanina sa belim lukom i začinima
Fotografije: Niki
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
4
"Sečemo ukusnu slaninu bez razmišljanja - da znate kako je ona ukusno meze uz svako piće"

Potrebni sastojci

  • slanina - 4 parčeta
  • so - 4 šake
  • voda - 4 litra
  • Za valjanje
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • beli luk - u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Od soli i vode spremamo salamuru. Mešamo dok se so ne istopi.

Dodajemo slaninu i stavljamo neki teret. Slanina stoji tako bar pet dana.

Nakon toga izvadimo i operemo dobro. Ostavljamo da se ocedi od vode.

Za to vreme spremamo začine. Svako može da stavi koje želi i količinu po želji.

Stavljamo začine na papir i zamesimo dobro. Ja sam se uzdala u standardne naše začine.

Čim se slanina ocedi, počinjemo da valjamo sa svih strana.

Stavljamo u zamrzivač na nekoliko sati da se stegne.

Serviramo našu slaninu sa belim lukom i zečinima sa dobro ohlađenim pićem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: