Način pripreme
Šnicle izlupamo da ostanu sočne. Operemo hladnom vodom i osušimo.
U velikoj posudi ili plehu pomešamo suve začine (selen, ruzmarin i čubar), prethodno opran ili izmrvljen. Promešamo pažljivo.
Dodajemo beli luk (prethodno izgnječen u avanu), so, biber, ljutu papriku i ponovo lepo promešamo. U dobijenu smesu uvaljamo jednu po jednu šniclu, natrljamo je sa svih strana.
Stavimo ih u odgovarajuću posudu sa poklopcem ili u kesu i stavljamo u frižider na bar 30 minuta da se začine.
Kaf odstoje u začinima dovoljo vremena, namažemol ih obilno maslinovim uljem i možemo ponovo ostaviti u frižideru (najbolje celu noć) ili da ukljućimo roštilj da se ispeče.
Pečemo u ugrejanoj roštilju, prethodno namazanim slaninom.
Kad se lepo ispeku sa jedne strane, okrećemo na drugu da se ispeku i sa druge.
Serviramo tople sa odgovarajućom salatom i dobro ohlađenim pivom ili vinom.