Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Ćufte od krompira»Ćuftice od krompira sa belim lukom i začinima iz rerne

Ćuftice od krompira sa belim lukom i začinima iz rerne

ZoriZori
Guru
8932865k
Ćuftice od krompira sa belim lukom i začinima iz rerne
Fotografije: Zori
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Obavezno sa mlečnim sosom da biste uživali maksimalno u njihovom ukusu"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • pirinčano brašno - 6 supenih kašika
  • beli luk - 1 krupnija glavica (oko 12 čenova)
  • selen - 1 kašičica, suv
  • ruzmarin - 1/2 kašičice, suv
  • čubar - 1 kašičica, suv
  • celer - 1/2 kašičice, suv
  • paprike - 1 oljuštena crvena paprika
  • mirođija - 1 supena kašika, sveža
  • ulje - 4 supene kašike ili maslinovo ulje
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvani i oljušteni krompi izgnječimo viljuškom zajedno sa maslinovim ulem i pomešamo sa pirinčanim brašno, sitno iseckanim ili izmrvljenim začinima (selenom, ruzmarinom, čubrom, celerom), u avanu izgnječimo čenove belog luka, sitno iseckanu svežu mirođiju i biber po ukusu.

Sve promešamo i namazanim rukama oblikujemo ćuftice, uvaljamo ih u malo pirinčanog brašna. Poređamol u pleh, obložen papirom za pečenje i namazan uljem.

Pečemo oko deset minuta na srednjoj rešetki sa uključenim ventilatorom i prethodno ugrejanom rernu na 250 stepeni, nakon toga okrećemo uz pomoć hvataljke i ostavljamo da se peče još 10 minuta.

Po želji serviramo uz porciju sa ćufticama i čašu sa mlečnim topingom, pripremljenim od 1 šolje kiselog mleka, 4 supene kašike majoneza, sitno iseckane mirođije, izgnječenog čena belog luka, sli i 2-3 samlevena oraha, sve to pomešamo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: