Način pripreme
Skuvani i oljušteni krompi izgnječimo viljuškom zajedno sa maslinovim ulem i pomešamo sa pirinčanim brašno, sitno iseckanim ili izmrvljenim začinima (selenom, ruzmarinom, čubrom, celerom), u avanu izgnječimo čenove belog luka, sitno iseckanu svežu mirođiju i biber po ukusu.
Sve promešamo i namazanim rukama oblikujemo ćuftice, uvaljamo ih u malo pirinčanog brašna. Poređamol u pleh, obložen papirom za pečenje i namazan uljem.
Pečemo oko deset minuta na srednjoj rešetki sa uključenim ventilatorom i prethodno ugrejanom rernu na 250 stepeni, nakon toga okrećemo uz pomoć hvataljke i ostavljamo da se peče još 10 minuta.
Po želji serviramo uz porciju sa ćufticama i čašu sa mlečnim topingom, pripremljenim od 1 šolje kiselog mleka, 4 supene kašike majoneza, sitno iseckane mirođije, izgnječenog čena belog luka, sli i 2-3 samlevena oraha, sve to pomešamo.
Prijatno!