Pileći file sa pečurkama i lukom

Pileći file sa pečurkama i lukom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
187
758
14/11/2020
"Sjajna kombinacija od koje ispada jedno ukusno jelo od piletine sa pečurkama i lukom"
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano61
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje i zapržite oko 5 minuta pileći file koji ste prethodno isekli na zalogaje.

Dodajte 100 ml vode, prstohvat soli i dinstajte još 15 minuta dok meso ne ostane samo na masnoći.

Sklonite dinstano pileće meso sa vatre.

U drugoj posudi istopite maslac i u njemu zapržite pečurke, isečene na krupne parčiće, oko 15 minuta.

Dodajte u pečurke luk, isečen na krupno i kuvajte još oko 5 minuta, nakon toga u njih dodajte i dinstano pileće meso.

Začinite jelo biberom i začinom od povrća i sipajte malo belog vina.

Posolite po ukusu i dinstajte još 10 minuta.

Tako spremljen ovaj pileći file sa pečurkama i lukom je mnogo krhak, aromatičan i ukusan.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar