Način pripreme
Isečemo meso na tanke trakice. Dodajemo soja sos i vegetu. Dobro promešamo i ostavljamo da se marinira 30 minuta.
Isečemo slaninu po želji, važno je da nije mnogo sitno.
Ugrevamo ulje u tiganju i stavljamo slaninu da se prži 2-3 minuta.
Pečurke sipamo u cediljku da se ocedi od soka.
Nakon 2-3 minuta dodajemo meso. Pržimo po 3 minuta sa obe strane. Posle dodajemo oceđene pečurke. Začinimo solju i biberom po ukusu. Kuvamo još 5-6 minuta i sipamo vino.
Dobro promešamo i nakon nekoliko minuta, koliko da alkohol ispari, dodajemo topljeni sir. Iseckamo ga kašikom na manje komade i sipamo pavlaku.
Da se pavlaka ne bi presekla, pre dodavanja smanjimo ringlu.
Ostavljamo jelo da se krčka oko 5-6 minuta. Za to vreme isečemo krastavčiće na žilijen i na kraju dodajemo u tiganj.
Nakon minut vremena, piletina sa pečurkama je gotova.
Ne mogu da vam opišem apetitni miris koji se širi iz moje kuhinje.
Servirajte pileći file sa kiselim krastavčićima, slaninom i pelurkama topao uz čašu belog vina.
Prijatno!