Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći file sa kiselim krastavćićima, slaninom i pečurkama

Pileći file sa kiselim krastavćićima, slaninom i pečurkama

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
8826167
Pileći file sa kiselim krastavćićima, slaninom i pečurkama
Fotografije: Yordanka Vasileva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Pileći file sa kiselim krastavčićima, slaninom i pelurkama - balkanturist recept, omiljen mnogima"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 300 g
  • dimljena slanina - 100 g
  • sterilizovane pečurke - 100 g
  • topljeni sir - 100 g
  • belo vino - 50 ml
  • kiseli krastavčići - oko 100 g
  • pavlaka za kuvanje - 150 ml
  • soja sos - 2 kašičice
  • vegeta - 1 kašičica, ravna
  • biber - 1/3 mleveni
  • so - po ukusu
  • ulje - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na tanke trakice. Dodajemo soja sos i vegetu. Dobro promešamo i ostavljamo da se marinira 30 minuta.

Isečemo slaninu po želji, važno je da nije mnogo sitno.

Ugrevamo ulje u tiganju i stavljamo slaninu da se prži 2-3 minuta.

Pečurke sipamo u cediljku da se ocedi od soka.

Nakon 2-3 minuta dodajemo meso. Pržimo po 3 minuta sa obe strane. Posle dodajemo oceđene pečurke. Začinimo solju i biberom po ukusu. Kuvamo još 5-6 minuta i sipamo vino.

Dobro promešamo i nakon nekoliko minuta, koliko da alkohol ispari, dodajemo topljeni sir. Iseckamo ga kašikom na manje komade i sipamo pavlaku.

Da se pavlaka ne bi presekla, pre dodavanja smanjimo ringlu.

Ostavljamo jelo da se krčka oko 5-6 minuta. Za to vreme isečemo krastavčiće na žilijen i na kraju dodajemo u tiganj.

Nakon minut vremena, piletina sa pečurkama je gotova.

Ne mogu da vam opišem apetitni miris koji se širi iz moje kuhinje.

Servirajte pileći file sa kiselim krastavčićima, slaninom i pelurkama topao uz čašu belog vina.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: