Način pripreme
Predlažemo vam jedan zdrav recept za morske plodove sa pirinčem i povrćem, dobro balansiran vlaknima i vitaminima iz povrća, proteinima iz morskih plodova i ugljenim hidratima iz pirinča.
Prijatno spremanje ovog veoma brzog i zdravog jela.
Stavite šolju pirinča i 2 šolje vode u šerpu i kuvajte dok pirina ne bude gotov - približno 15 minuta (u zavisnosti od vrste pirinča).
Nakon toga začinite sa kašikom maslinovog ulja, malo soli i bibera.
Stavite kašiku maslinovog ulja u tiganj i dodajte isečeno povrće i morske plodove.
Dinstajte na srednjoj temperaturi oko 10 minuta.
Nakon deset minuta dodajte med, so, biber, ljutu alevu papriku, alevu papriku i suše ne biljke.
Ostavite brzo jelo da se krčka još 5 minuta na niskoj temperaturi.
Pomešajte pirinač sa morskim plodovima ili servirajte povrće i morske plodove preko pirinča.
Dodajte salatu po vašem ukusu. Ja sam odabrala listove kultivisanog maslačka.
Uživajte!