Način pripreme
Očistite i isecite na sitno jabuke. Iscedite preko njih sok od polovine limuna i promešajte.
U tiganju zagrejte maslac i dodajte u njega prezle. Mešajte dok ne postane braon, ali ne mnogo, da ne počne da gorči. Dodajte orahe, koje ste isekli na sitno. Dodajte isečene jabuke i šećer. Količinu šećera možete da promenite prema vašim preferencijama. Dinstajte smesu 5-6 minuta na slaboj vatri, mešajući neprestano.
Isecite kore na lente širine 10-12 cm. Ja sam koristila trouglaste turske kore i nije bilo potrebe da ih sečem.
Namažite četkom svaku koru sa malo ulja. Stavite po kašiku smese sa jabukama u jednom kraju. Dva kraja presavijte na unutra, da ne iscuri smesa pri pečenju i posle uvijte u rolat.
Poređajte štrudle u podmazanu posudu za pečenje. Namažite ih istopljenim maslacm i pecite na 170 stepeni dok ne porumene oko 30 minuta.
Čim izvadite iz rerne, naprskajte vodom i pokrijte krpom. Posle pospite šećerom u prahu.
Prijatno!