Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Rebra sa kupusom u plehu

Rebra sa kupusom u plehu

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Rebra sa kupusom u plehu
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Imamo ceo pleh rebara sa kupusom, šta više"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg
  • sveži kupus - 1 srednja glavica
  • paradajz - 1/2 tegle
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
  • peršun - po želji
  • ulje - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite svinjska rebra na male delove i stavite u šerpu sa uljem da se proprže.

Nakon što se proprže sipajte alevu papriku i vodu, ostavite das e krčka na tihoj vatri.

Isecite kupus i dodajte u rebra, nakon oko 20 minuta dodajte i oljušteni paradajz sa malo soli.

Probajte rebra i ako su kuvana dodajte peršun i prebacite u pleh, ređajte mala rebra odozgo i pritiskajte ih ka kupusu.

Pecite u rerni dok ne bude gotovo i dok voda potpuno ne ispari. Rebra sa kupusom u plehu su gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: