Način pripreme
U duboku posudu stavite jagnjeće meso, luk i šargarepu, isečene na krupno, strukove peršuna, biber i malo soli.
Prelijte ih vodom i kuvajte oko 2 sata.
Nakon toga procedite bujon - on će biti potreban za pirinač, a meso odvojte od kostiju i isecite na komadiće.
Zagrejte ukje i u njemu izdinstajte mladi luk, praziluk i pečurke, isečene na sitno oko 10 minuta.
Stavite oprano, očišćeno i na sitno isečeno zelje.
Dodajte pirinač i dinstajte još 2-3 minuta i dodajte alevu papriku i biber, nanu, isečenu na sitno, jagnjetinu i 1-2 prstohvata soli.
Promešajte dobro i sipajte 3 šolje bujona u kome smo kuvali meso.
Stavite jagnjetinu sa pirinčem u zagrejanu rerni i kuvajte oko 40 minuta na 180 stepeni.
Seervirajte i uživajte u ukusnom i aromatičnom prolećnom pirinču sa jagnjetinom i zeljem.