Način pripreme
Belanca sam umutila u gusti krem, tako što sam na kraju dodala 2/3 do predviđenog šećera i vanilu. Skrob sam pomešala sa limunovim sokom i dodala u belanca. Ponovo sam umutila da se dobije veoma gust krtem i čvrsti vrhići.
Na kraju sam dodala ostali šećer i blago sam umutila špatulom.
Rernu sam zagrejala na 110 stepeni. Veliku tepsiju rerne sam obložila papirom za pečenje, sa unutrašnje strane na kojoj sam iscrtala krug pomoću velikog tanjira. Pokušala sam ravnomerno da rasporedim smesu, ali nije mi nešto posebno ispalo.
U centru sam oblikovala blago udubljenje, u koje sam kasnije stavila krem. Sušila sam 3 sata u rerni. Proveravala sam čačkalicom da li je gotovo, ona mi je davala indikaciju da li je unutrašnjost još uvek vlažna. Lično ja volim da puslice budu u potpunosti suve, bez meke unutrašnjosti.
Gotovu puslica koru sam pažljivo oslobodila papira i ostavila sam na rešetci tokom noći.
Pripremila sam krem, tako što sam u posudi umutila dobro ohlađenu tečnu pavlaku. Na kraju sam dodala šećer i krem freš. I za kraj sam promešala.
Raporedila sam po velikoj puslici i ukrasila sam voćem. Tortu Pavlova sam posula sitno izrendanom korom limete.
Neka vam je slatko uz tortu Pavlova sa citrusima!