Način pripreme
U suvu i čistu posudu sipajte belanca, sirće i so. Umutite mikserom na velikoj brzini i čim dobijete mekani sneg, krenite sa dodavanjem po 1-2 kašike šećera u prahu uz pažljivo mućenje.
Kada dodate celu količinu šećera nastavite sa mućenjem oko 5 minuta. Treba da dobijete glatku, sjajnu i veoma gustu smesu. Dodajte skrob i miksujte pažljivo oko 10 sekundi.
Smesu koju ste dobili sipajte u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje. Formirajte krug od puslica prečnika 20 cm. Stavite ga da se peče na 130-140 stepeni oko 1 sat ili sat i 15 minuta, dok ne dobije sasvim lagano porumenelu koricu i mekanu i sočnu unutrašnjost. Ispečenu koru ostavite da se ohladi.
Umutite pavlaku sa šećerom u vazdušasti sneg, a možete da koristite i slatku pavlaku. Premažite koru obilno dobivenim šlagom i rasporedite očišćeno i dobro osušeno voće. Pospite odozgo sasvim malo šećera u prahu. Brzo jedite tortu Pavlova, jer ako previše stoji, kora postane mekana.