Način pripreme
KARAMEL
U šerpu se sipa šećer, stavlja se na umerenu ringlu da se karamelizuje dok ne postane zlatasto. Sklanja se sa ringle i sipa se u maslacem blago namazan okrugli rebrasti kaup za kolač - 23-25 cm. Ostavlja se sa strane.
KORA OD VANILE
Rerna - 180 stepeni
1. U posudi se pomeša brašno, prašak za pecivo i so. Ostavlja se sa strane.
2. U velikoj posudi se muti mikserom meki maslac i šećer dok ne pobele. Jedno po jedno se dodaju jaja i vanila. Lagano u porcijama se dodaje brašno, pri čemu se meša sa mlekom. Smesa se sipa u kalup za kolač preko karamela. Ostavlja se sa strane.
3. U velikoj posudi se mikserom muti krem sir u glatku konzistenciju. Ubacuju se i jaja, vanila, esencija ruma i sipa se kondenzovano mleko, da se usvoji, i dodaje se kondenzovano mleko za kafu. Muti se ponovo dok ne bude homogeno. Sipa se preko testa u kalup.
Kalup se stavlja u posudu za pečenje, dodaje se vruća voda do polovine kalupa.
Peče se na 180 stepeni oko 60 minuta ili dok čačkalica ne izlazi suva kad se zabode u sredinu.
Ohladi se do sobne temperature, a nakon toga se ostavlja u frižideru tokom jedne noći.
Pre nego što se okrene u odgovarajući tanjir kalup se stavlja u posudu sa vrelom vodom na 1-2 minuta. Okreće se.