Pečeni paradajz sa jajima

Pečeni paradajz sa jajima

Pečeni paradajz sa jajima
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
20/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj15 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
"Omiljeno predjelo jednog vremena - pečeni paradajz sa jajima"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U tiganj sipajte mleveni paradajz, začiniti prstohvatom soli, prstohvatom šećera i sipajte bujon od povrća.

Ostavite paradajze da provre 10 minuta nakon čega začinite prstohvatom usitnjenog peršuna i bosiljka.

Dodajte dva sitno iseckana čena belog luka. Sipajte sos u tepsiju.

Isecite poklopčiće paradajza, unutrašnjost izdubite kašikom.

Posolite i stavite po komad sira na dno svakog paradajza.

Razbijte po jedno jaje. Paradajze prebacite u jednu tepsiju sa sosom i ispecite na 200°C u prethodno zagrejanoj rerni na otprilike 10 minuta.

Malo pre nego što izvadite tepsiju sa ukusnim punjenim paradajzom iz rerne, prekrijte paradajze i isečene poklopčiće.

Poslužite pečeni paradajz sa jajima, uz jednu-dve supene kašike paradajz sosa.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: