Način pripreme
U tiganj sipajte mleveni paradajz, začiniti prstohvatom soli, prstohvatom šećera i sipajte bujon od povrća.
Ostavite paradajze da provre 10 minuta nakon čega začinite prstohvatom usitnjenog peršuna i bosiljka.
Dodajte dva sitno iseckana čena belog luka. Sipajte sos u tepsiju.
Isecite poklopčiće paradajza, unutrašnjost izdubite kašikom.
Posolite i stavite po komad sira na dno svakog paradajza.
Razbijte po jedno jaje. Paradajze prebacite u jednu tepsiju sa sosom i ispecite na 200°C u prethodno zagrejanoj rerni na otprilike 10 minuta.
Malo pre nego što izvadite tepsiju sa ukusnim punjenim paradajzom iz rerne, prekrijte paradajze i isečene poklopčiće.
Poslužite pečeni paradajz sa jajima, uz jednu-dve supene kašike paradajz sosa.
Neka vam je slatko!