Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni paradajz»Pečeni paradajz sa jajima

Pečeni paradajz sa jajima

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Pečeni paradajz sa jajima
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Omiljeno predjelo jednog vremena - pečeni paradajz sa jajima"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 komada
  • jaja - 4 komada
  • sir - 50 g
  • za paradajz sos
  • paradajz - 300 g, mleveni iz konzerve
  • bujon od povrća - 1 kašičica
  • beli luk - 2 čena
  • šećer - prstohvat
  • so - prstohvat
  • peršun - prstohvat
  • bosiljak - prstohvat
  • maslinovo ulje - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganj sipajte mleveni paradajz, začiniti prstohvatom soli, prstohvatom šećera i sipajte bujon od povrća.

Ostavite paradajze da provre 10 minuta nakon čega začinite prstohvatom usitnjenog peršuna i bosiljka.

Dodajte dva sitno iseckana čena belog luka. Sipajte sos u tepsiju.

Isecite poklopčiće paradajza, unutrašnjost izdubite kašikom.

Posolite i stavite po komad sira na dno svakog paradajza.

Razbijte po jedno jaje. Paradajze prebacite u jednu tepsiju sa sosom i ispecite na 200°C u prethodno zagrejanoj rerni na otprilike 10 minuta.

Malo pre nego što izvadite tepsiju sa ukusnim punjenim paradajzom iz rerne, prekrijte paradajze i isečene poklopčiće.

Poslužite pečeni paradajz sa jajima, uz jednu-dve supene kašike paradajz sosa.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: