Način pripreme
Sameljemo pileće meso u blenderu.
Promešamo sa jajima, solju, biberom i čubrom.
Oformimo koru za slani čizkejk na dnu kalupa sa dnom koje se skida sa papirom za pečenje.
Pečemo oko 15-20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Ostavljamo da se ohladi.
Za krem umutimo mikserom pavlaku i krem sir. Posolimo. Stavljamo začine.
Dodajemo pečene paprike, koje smo prethodno pretvorili u pire. Promešamo dobro.
Pripremamo želatin prema uputstvu na pakovanju i dodajemo u krem. Promešamo.
Tako spreman krem raspoređujemo preko pileće kore koju smo premestili u poslužavnik i oko koje smo stavili prsten.
Stavljamo slani čizkejk sa pilećim mesom u frižider na nekoliko sati da se dobro želira.
Ukrašavamo slanu tortu po želji.
Ja sam ukrasila kuvanim jajima, maslinama, peršunom i paprikom.
Dobije se sjajan slani čizkejk sa pilećim mesom!