Način pripreme
Prosejte brašno i dodajte u njega so. Promešajte i napravite udubljenje.
Zagrejte vodu i rastvorite u njoj kvasac i šećer. Pokrijte posudu i ostavite 10-15 minuta dok se kvasac ne aktivira.
Zagrejte i sveže mleko.
Dodajte u brašno narasli kvasac sveže mleko i maslinovo ulje. Ja sam koristila maslinovo ulje od sušenog paradajza.
Zamesite meko testo, namažite ga maslinovim uljem i stavite u posudu. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da raste oko 30 minuta.
Za to vreme isecite paradajz i topljeni sir na sitne parčiće.
U posudici pomešajte pesto i 1-2 kašike maslinovog ulja.
Gotovo testo za prlenke premesite blaggo i podelite na 8-10 jednakih lopti. Svaku razvijte u oblik elipse.
Pokrijte dve posude za pečenje papirom za pečenje. Poređajte razvijene prlenke i namažite ih pestom. Odozgo stavite po nekoliko parčića isečenog sušenog paradajza i topljeni sir.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite da se peku oko 10-15 minuta.
Mnogo aromatične prlenke sa pestom i sušenim paradajzom meku unutrašnjosti i hrskave korice.
Prijatno!