Način pripreme
Prosejte obe vrste brašna i u njih dodajte so. Izmešajte i oblikujte udubljenje.
Zagrejte vodu i u njoj istopite kvasac i šećer. Sipajte smesu udubljenje i dodajte ostale sastojke za testo (1 jaje i žumance drugog, ulje i kiselo mleko). Kiselo mleko i jaja treba da budu na sobnoj temperaturi.
Od ovih sastojaka umesite meko testo za prlenke.
Po potrebi dodajte još brašna.
Namažite testo uljem i stavite ga posudu pokrivenu folijom i krpom.
Sačekajte dok testo ne udupla svoj obim.
Nakon toga podelite testo na 6 jednakih delova.
Podmazanim prstima rastegnite svaku u krug prečnika otprilike 20 cm. Možete da napravit i jednu veliku prlenku u tepsiji prethodno podmazanoj uljem.
Ostavite da narastena 10 minuta.
Nakon toga prstim oblikujte u testu krugove koje lagano pritisnite.
Pomešajte odvojeno žumance sa malo vode i izmešajte.
Ovom smesom namažite prlenke.
Takođe namažite i pestom u dobijenim kružnim oblicima i popunite ih izrendanom mocarelom.
Ukoliko želite možete da pospete bundevinim semenkama.
Stavite a se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
Poslužite kukuruzne prlenke sa pestom i mocarelom dok su tople.