Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Zeljanica sa sušenim paradajzom

Zeljanica sa sušenim paradajzom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841022k242
Zeljanica sa sušenim paradajzom
Fotografije: Ivelina
1 / 3
11/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Zeljanica sa sušenim paradajzom - dajte ovamo, spremni smo"

Potrebni sastojci

  • razvučene kore - 1 paket, fine
  • zelje - 3 velike šake
  • kravlji sir - 400 g
  • jaja - 5 komada
  • kiselo mleko - 5 kašika
  • sušeni paradajz - oko 8 komada
  • ulje - oko 6 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 1 prstohvat
  • so - 1 kašičica
  • začini - suvi bosiljak, origano itd
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo zelje i iskidamo krupnije, sklanjamo drške i žilice.

Isečemo i stavljamo u duboku posudu.

Umutimo jaja viljuškom i dodajemo u posudu sa zeljem.

Dodajemo mrvljeni sir.

Posolimo, sipamo kiselo mleko i prašak za pecivo.

Isečemo sušeni paradjaz i dodajemo u smesu sa sirom, jaje i zelje. Promešamo dok se sastojci ne pomešaju.

Namažemo sa malo masnoće dno pleha u kojem ćemo peći pitu sa zeljem.

Poređamo dve kore na dno pleha. Stavljamo deo nadeva, prelivamo sa oko 2 supene kašike ulja. Ređamo kore, nadev i ulje dok ne potrošimo sastojke.

Poslednju koru posipamo sa malo smese.

Pečemo zeljanicu sa sušenim paradajzom na 200 stepeni oko 25 minuta.

Obavezno probajte ovu zeljanicu - veoma je ukusna! Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: