Način pripreme
Lagano ugrejte mleko i u njega dodajte kvasac i šećer. Prosejte brašno i u njemu napravite udubljenje.
Unutra ubacite prstohvat soli, 1 kašiku maslinovog ulja, vodu i sveže mleko sa kvascem i šećerom. Posle dodajte i 2 kašike sušenog paradajza iz konzerve.
Kašike treba da budu pune sa mnogo sušenog paradajza u komadićima i nemojte cediti maslinovo ulje iz njih. Umesite testo. Ubacite ga u posudu, prekrijte krpom i ostavite da naraste oko 30 minuta.
Od testa oblikujte elipsu u plehu, koji je pokriven papirom za pečenje. Premažite testo 1 kašikom maslinovog ulja. Pospite fokaču 1 kašičicom sušenog ruzmarina.
Odozgo napravite male rupice, tako što pritisnete prstima. Pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni dok ne porumeni.