Način pripreme
Za kačamak: U šerpu stavite mleko i vodu iz potopljenih vrganja dok ne provri.
Zamešajte kukuruzni griz i smanjite ringlu, mešajte nekoliko minuta.
Nakon toga poklopite šerpu i ostavite da nabubri oko 20 minuta, mešajte s vremena na vreme na tihoj vatri i ostavite da se kuva, nemojte brinuti... bude odličan.
Očistite pečurke vlažnom krpom i isecite na ivice.
Oljuštite luk i beli luk i sitno iseckajte. Operite majčinu dušicu, iskidajte listiće.
Ugrejte maslinovo ulje/repicu 2 supene kašike u šerpi, propržite sa pečurkama. Dodajte majčinu dušicu, luk i beli luk i kratko propržite.
Deglazirajte crvenim vinom i kuvajte pažljivo.
Dodajte sitno iseckani paradajz sa sokom, stavite i vrganje.
Začinite solju i biberom, smanjite ringlu, stavite poklopac i dinstajte oko 10 minuta.
Ovo je lagana varijanta za kačamak sa vrganjima i veoma je ukusna!
Prijatna priprema!