Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Kačamak»Kačamak sa vrganjima

Kačamak sa vrganjima

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Kačamak sa vrganjima
Fotografije: Ivelina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Ako želite dokaz da se kačamak može predstaviti kao prefinjeno jelo - evo vam, provereno do zadnjeg detanja"

Potrebni sastojci

  • kukuruzni griz - 100 g
  • mleko - 250 ml 3, 8 %
  • voda - 250 ml, iz potopljenih suvih vrganja
  • parmezan - 50 g, sveže izrendan
  • maslac - 10 g
  • vrganji - 100 g (može i samo sa 300 g vrganja)
  • šampinjoni - 200 g, sveži
  • maslac - 2 supene kašike maslinovo ulje/uljana repica
  • paradajz - 250 g, isečen
  • majčina dušica - 1 struk
  • crveno vino - 150 ml, suvo
  • beli luk - 1 čen
  • crveni luk - 1 mala glavica
  • so
  • biber - mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Za kačamak: U šerpu stavite mleko i vodu iz potopljenih vrganja dok ne provri.

Zamešajte kukuruzni griz i smanjite ringlu, mešajte nekoliko minuta.

Nakon toga poklopite šerpu i ostavite da nabubri oko 20 minuta, mešajte s vremena na vreme na tihoj vatri i ostavite da se kuva, nemojte brinuti... bude odličan.

Očistite pečurke vlažnom krpom i isecite na ivice.

Oljuštite luk i beli luk i sitno iseckajte. Operite majčinu dušicu, iskidajte listiće.

Ugrejte maslinovo ulje/repicu 2 supene kašike u šerpi, propržite sa pečurkama. Dodajte majčinu dušicu, luk i beli luk i kratko propržite.

Deglazirajte crvenim vinom i kuvajte pažljivo.

Dodajte sitno iseckani paradajz sa sokom, stavite i vrganje.

Začinite solju i biberom, smanjite ringlu, stavite poklopac i dinstajte oko 10 minuta.

Ovo je lagana varijanta za kačamak sa vrganjima i veoma je ukusna!

Prijatna priprema!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: