Način pripreme
Rerna - 175 stepeni
Tart kalup 35/11 cm sa dnom koje se skida.
Brašno, mrkani maslac, žumance, šećr i rendanu koru od limuna gnječimo dlanovima dok ne dobijemo fine mrvice.
Smesu sipajte u tart kalip, osnova ne treba da se pritiska mnogo nego da ostane rovita, osnovno je da se oblikuju ivice po rebrima kalupa.
Stavite u rernu na 175 stepeni, ne više od 12 do 15 minuta.
Izvadite i ostavite da se potpuno ohladi.
U posudi pomešajte maskarpone, šećer u prahu (u receptu je mnogo više, ali sam ja drastično smanjila, zato što je kondenzovano mleko zaslađeneo) mešamo spatulom.
Dodajte konfenzovano mleko i lepo mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Nakon što se potpuno ohladi kora za krostatu, sipajte krem sa maskarponeom, rasporedite, poravnajte. Pošto je osnova rovita, nije dobro zalepljena malo se teže raspoređuje krem, ali sa odgovarajućim servisnim nožem i strpljenjem je uspešno.
Odozgo krostatu sa kremom i voćem posipte svežim šumskim voćem i sa malo listova sveže mente.