Moja odlična torta Mimoza

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638812k160
Moja odlična torta Mimoza
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 3
24/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Sladak izazov koji se zove torta Mimoza - upoznajte se ovde"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 240 g
  • vanila - 2 kesica
  • brašno - 220 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica i 1/2
  • ulje - 70 g
  • maslac - 50 g
  • za krem
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 6 supenih kašika
  • brašno - 6 supenih kašika
  • limun - kora od 1 limuna
  • sveže mleko - 750 g
  • vanila - 1 kesica
  • pavlaka - 400 g
  • jagode - 400 g /ili ananas/ u konzervi
* merne jedinice

Način pripreme

Zove se torta Mimoza zato što je u Italiji jedno vreme cvetao samo ovaj cvet (žbun) i poklanjali su je ženeama za Osmi mart, odatle je i poslastičar izmislio i orignalnu tortu. Veoma je ukusna i slatka - baš kao žena!

Evo kako pripremam moju odličnu tortu Mimozu.

Jagode prethodnog dana isečemo sitno, posipamo šećerom i limunom, ostavljamo na jednu noć u frižideru.

Koru pečemo i posle isečemo na 3 dela, donji i gornji koristimo za ukusnu tortu od pavlake, a srednji sitno isečemo.

Nakon što krem bude gotov, ostavljamo ga da se ohladi, umutimo pavlaku i dodajemo u krem. Ja stavljam malo kondenzovanog mleka u krem.

Ocedimo jagode da bismo koristili sirup, ako nije dovoljno, dodajemo vodu.

Stavljamo jednu koru, prelivamo, nakon toga stavljamo krem obilno. Posle na krem stavljamo po celoj kori isečene jagode.

Stavljamo drugu koru, prelivamo, stavljamo ostatak krema, rasporedimo dobro svuda i sa strane.

Posle uzimamo sitno isečenu koru i svuda pospemo, jagode oodzgo su po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: