Način pripreme
Duboka šerpa za ringlu sa debelim dnom.
Pasulj se natopi prethodno veče. Nakon toga se kuva dok u potpunosti ne omekne. Ispere se pod hladnom vodom, iscedi se i presipa se u šerpu.
Povrće se očisti.
U skuvani pasulj se dodaje iseckana glavica luka, krompir u kockicama šergarepa u kockicama, so, tri prste paprika, suvi italijanski začini, majčina dušica, origano, lovorov list, muskatni oraščić i maslinovo ulje.
Sipa se i bujon od povrća, ukoliko se ne raspolaže takvim, doliva se voda i 2 kockice bujona od povrća. Ostavlja se da provri na jakoj ringli, nakon toga se smanjuje temperatura i ostavlja se da se krčka otprilike 20-25 minuta.
Pre nego što se skine sa ringle, dodaje se kokosovo mleko i kokosovo ulje, promeša se.
Prilikom posluživanja dodaje se po izboru malo tucane aleve paprike, daje neverovatan ukus.
Niskokalorična supa je u potpunosti gotova. Po porciji ima samo 150 kkal.
Ova bezglutenska supa od povrća je u potpunosti veganska. Ja nisam vegan i neću biti, ali sam prijatno iznenađena predivnim ukusom i aromom ove supe od povrća, vredi.
Koristila sam bademovo mleko.
Prepečena kriška belog hleba, koju dodajem je samo za fotografiju, ona nije odgovarajuća za ljude koji imaju intoleranciju na gluten.