Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od povrća»Niskokalorična bezglutenska supa od povrća

Niskokalorična bezglutenska supa od povrća

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Niskokalorična bezglutenska supa od povrća
Fotografije: marcheva14
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Ideja za ukusnu supu od povrća u kojoj nema glutena, tako da možete da jedete bez brige"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 400 g, beli
  • bujon od povrća - 1.5 - 2 l
  • luk - 1 srednja glavica, žuti
  • beli luk - 2 ćena, presovan
  • krompiri - 1 komad, srednje veličine
  • šargarepe - 1 komad
  • crvene paprike - 1 iseckana na žilijene
  • origano - 1 kašičica
  • italijanski začini - 1/2 kašičice, suvi
  • biber - 1/2 kašičice
  • kokosovo mleko - 100 ml ili bademovo
  • kokosovo ulje - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • peršun - 3 - 4 stručka
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • muskatni oraščić - 1/4 kašičice, sveže mleven
  • ljuta aleva paprika - prstohvat
  • kajenski biber - 1 - 2 prstohvata
  • lovorov list - 1 komad
  • tucana aleva paprika - za posipanje prilikom serviranja
* merne jedinice

Način pripreme

Duboka šerpa za ringlu sa debelim dnom.

Pasulj se natopi prethodno veče. Nakon toga se kuva dok u potpunosti ne omekne. Ispere se pod hladnom vodom, iscedi se i presipa se u šerpu.

Povrće se očisti.

U skuvani pasulj se dodaje iseckana glavica luka, krompir u kockicama šergarepa u kockicama, so, tri prste paprika, suvi italijanski začini, majčina dušica, origano, lovorov list, muskatni oraščić i maslinovo ulje.

Sipa se i bujon od povrća, ukoliko se ne raspolaže takvim, doliva se voda i 2 kockice bujona od povrća. Ostavlja se da provri na jakoj ringli, nakon toga se smanjuje temperatura i ostavlja se da se krčka otprilike 20-25 minuta.

Pre nego što se skine sa ringle, dodaje se kokosovo mleko i kokosovo ulje, promeša se.

Prilikom posluživanja dodaje se po izboru malo tucane aleve paprike, daje neverovatan ukus.

Niskokalorična supa je u potpunosti gotova. Po porciji ima samo 150 kkal.

Ova bezglutenska supa od povrća je u potpunosti veganska. Ja nisam vegan i neću biti, ali sam prijatno iznenađena predivnim ukusom i aromom ove supe od povrća, vredi.

Koristila sam bademovo mleko.

Prepečena kriška belog hleba, koju dodajem je samo za fotografiju, ona nije odgovarajuća za ljude koji imaju intoleranciju na gluten.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: