Način pripreme
Rerna - 180 stepeni:
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.
U deo ugrejanog mleka do 35-40 stepeni sa jednom sipenom kašikom šećera dodajte kvasac. Promešajte i ostavite da nadođe 15 minuta. Ponovo dodajte malo svežeg mleka i još 1 kašiku brašna ponovo promešajte. Ostavite ponovo da nadođe 15 minuta.
Nako što smesa sa kvascem bude gotova sipajte u posudu miksera, dodajte umućena jaja i preostali šećer, vnailu i rendane kore od limuna. Kratko mešajte.
Rastopite maslac, ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i dodajte gornju smesu, promešajte.
Počnite da dodajete brašno u porcijama - dok ga ne potrošite.
Zamesite testo, treba da bude meko i da se ne lepi, oblikujte loptu.
Namažite veliku posudu sa malo maslaca i stavite milibrot testo, okrenite ga sa svih strana da se namaže. Pokrijte folijom i ostavite da nadođe oko 1.30 - 2.
Naraslo testo blago premesite i podelite na 24 jednaka dela. Koristite vagu. Poželjno je da ne stavljate više brašna.
Oblikujte loptice. Spljeskajte dlanovima i u sredinu stavite po 1/2 parčeta ratluka. Ponovo zatvorite i oblikujte loptu na glatkoj radnoj površini.
Poređajte u pleh na rastojanju jednu od druge i ostavite ponovo da nadođu 1 sat. U odvojeno žumance dodajte 3 supene kašike vode i namažite milibrot loptice.
Milibrot loptice pospite kristal šećerom.
Pecite na 180 stepeni oko 12 minuta, čim porumene gotovi seu.
Ja sam dodala uz parče ratluka i nekoliko kandiranih korica pomorandže i limuna.