Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Milibrot»Milibrot loptice sa ratlukom

Milibrot loptice sa ratlukom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Milibrot loptice sa ratlukom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
42 min.
Porcije
25
"Slomite okove tradicije i umesto klasičnog milibrota prirpemite Milibrot loptice sa ratlukom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 80 g, belo obično
  • maslac - 100 g, na sobnoj temperaturi
  • šećer - 180 g
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 250 ml
  • suvi kvasac - 7 g
  • rendana kora od 1 limuna
  • vanila - 1 kašičica
  • ratčuk - 1/2 kutije po izboru
  • žumance - belance za premazivanje loptica
  • šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni:

Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.

U deo ugrejanog mleka do 35-40 stepeni sa jednom sipenom kašikom šećera dodajte kvasac. Promešajte i ostavite da nadođe 15 minuta. Ponovo dodajte malo svežeg mleka i još 1 kašiku brašna ponovo promešajte. Ostavite ponovo da nadođe 15 minuta.

Nako što smesa sa kvascem bude gotova sipajte u posudu miksera, dodajte umućena jaja i preostali šećer, vnailu i rendane kore od limuna. Kratko mešajte.

Rastopite maslac, ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i dodajte gornju smesu, promešajte.

Počnite da dodajete brašno u porcijama - dok ga ne potrošite.

Zamesite testo, treba da bude meko i da se ne lepi, oblikujte loptu.

Namažite veliku posudu sa malo maslaca i stavite milibrot testo, okrenite ga sa svih strana da se namaže. Pokrijte folijom i ostavite da nadođe oko 1.30 - 2.

Naraslo testo blago premesite i podelite na 24 jednaka dela. Koristite vagu. Poželjno je da ne stavljate više brašna.

Oblikujte loptice. Spljeskajte dlanovima i u sredinu stavite po 1/2 parčeta ratluka. Ponovo zatvorite i oblikujte loptu na glatkoj radnoj površini.

Poređajte u pleh na rastojanju jednu od druge i ostavite ponovo da nadođu 1 sat. U odvojeno žumance dodajte 3 supene kašike vode i namažite milibrot loptice.

Milibrot loptice pospite kristal šećerom.

Pecite na 180 stepeni oko 12 minuta, čim porumene gotovi seu.

Ja sam dodala uz parče ratluka i nekoliko kandiranih korica pomorandže i limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: