Način pripreme
Počnite sa pravljenjem kora za tortu - biće vam potrebne 2 kore. U posudi umutite jaje sa šećerom i vanilom u sipkast krem, dok se šećer ne istopi.
Dodajte sveže mleko i ponovo mešajte.
Prosejte brašno. U njega dodajte prašak za pecivo i kakao i promešajte. Dodajte suvu smesu u smesu od jaja u 2-3 navrata.
Čim smesa postane homogena, prebacite je u tepsiju (26 cm), obloženu papirom za pečenje.
Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C 12-15 minuta - dok čačkalica koju zabodete ne bude suva. Na isti način napravite i drugu koru. Gotove kore ohladite na rešetci.
Za to vreme pripremite čokolani krem. Zagrejte mleko. Umutite žumanca i u njih dodajte skrob. Dodajte ih u toplo mleko u mlazu, neprestano mešajući. Kuvajte na slaboj ringli dok krem ne postane gust.
Sklonite krem sa ringle i u njega izlomite čokolade. Mešajte dok se u potpunosti ne istope. Na kraju dodajte maslac koji takođe treba da se istopi. Ostavite krem da se ohladi i posle ga stavite u frižider na sat vremena.
Za žele od malina stavite maline sa šećerom i vodom na ringlu da proključaju. Kuvajte 7-8 minuta. Količina šećera može da varira u zavisnosti od slatkoće malina. Probajte i procenite.
Natopite želatin u 50 ml hladne vode na 10 minuta. Čim nabubri, stavite ga u posudu na paru da postane tečan.
Maline protresite kroz sito, da bi se uklonile semenčice. Dodajte želatin u sirup od malina.
Uzmite kalup za torte sa pokretnim prstenom. Na dno stavite jednu koru. Na nju polovinu čokoladnog krema. Vratite u frižider na sat vremena.
Na stvrdnuti krem pažljivo izlijte sirup od malina i stavite ponovo u frižider na sat vremena dok se želira.
Nakon toga stavite drugu koru i ostali čokoladni krem.
Stavite tortu u frižider na jednu noć.
Narednog dana napravite čokoladni ganaš. Zagrejte pavlaku, ali ne treba da ključa. Skinite sa ringle i unutra izlomite čokoladu. Dodaje i jednu kašiku maslaca. Mešajte dok se u potpunosti ne istopi. Malo ohladite i ovim ganašom prelijte tortu.
Dekorišite s nekoliko svežih malina, svežih listova mente i iseckanim bademom. Vratite u frižider na još sat vremena.
Nakon toga možete da uživate u ovoj čokoladnoj torti sa malinama.
Neka vam je slatko!