Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Vazdušast hleb od pomorandže

Vazdušast hleb od pomorandže

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Vazdušast hleb od pomorandže
Fotografije: marcheva14
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Božanstveni miris i ukus, koji će vas naterati da zaboravite na sve drugo"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g, belo
  • šećer - 300 g, kristal
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 125 ml
  • maslinovo ulje - 125 ml
  • prašak za pecivo - 8 g
  • pomorandža - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 175 stepeni

Kalup za kolač - 25-26 cm, namazan i pokriven papirom za pečenje.

Koristila sam BIO pomorandže.

Pomorandža se opere pod tekućom vodom veoma dobro. Ne ljušti se, već se iseče na parčiće zajedno sa korom i stavlja se u multipraktik da se samelje u pire.

Odozgo se dodaje brašno, jaja, šećer, sveže mleko, maslinovo ulje i na kraju se dodaje prašak za pecivo. Sastojci se samelji u neloliko pulsacija dok se sve ne pretvori u ujednačenu smesu.

Smesa se sipa u kalup, zagladi se.

Peče se na 175 stepeni oko 40-45 minuta.

Kolač se vadi iz rerne, ostavlja se da se ohladi oko 15 minuta i nakon toga se stavlja na rešetku.

Posipa se šećerom u prahu.

Predlažem veoma jednostavan i br recept i najviše, da se radi potpuno u multipraktiju, što izuzetno olakšava proces.

Razume se, da je moguće ako nemate multipraktik da sameljete pomorandžu u blenderu, da sipate u posudu i da dodate ostale sastojke. Sledi mućenje u mikseru dok se ne pomešaju sastojci.

Sasvim je razumno pitati da li ostaje gorak ukus od cele pomorandže sa korom, i mogu da uverim svakoga da nema loš i gorak ukus, naprotiv, ostaje predivan ukus posle toga aromatične pomorandže nakon svakog zalogaja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: