Način pripreme
Rerna - 175 stepeni
Kalup za kolač - 25-26 cm, namazan i pokriven papirom za pečenje.
Koristila sam BIO pomorandže.
Pomorandža se opere pod tekućom vodom veoma dobro. Ne ljušti se, već se iseče na parčiće zajedno sa korom i stavlja se u multipraktik da se samelje u pire.
Odozgo se dodaje brašno, jaja, šećer, sveže mleko, maslinovo ulje i na kraju se dodaje prašak za pecivo. Sastojci se samelji u neloliko pulsacija dok se sve ne pretvori u ujednačenu smesu.
Smesa se sipa u kalup, zagladi se.
Peče se na 175 stepeni oko 40-45 minuta.
Kolač se vadi iz rerne, ostavlja se da se ohladi oko 15 minuta i nakon toga se stavlja na rešetku.
Posipa se šećerom u prahu.
Predlažem veoma jednostavan i br recept i najviše, da se radi potpuno u multipraktiju, što izuzetno olakšava proces.
Razume se, da je moguće ako nemate multipraktik da sameljete pomorandžu u blenderu, da sipate u posudu i da dodate ostale sastojke. Sledi mućenje u mikseru dok se ne pomešaju sastojci.
Sasvim je razumno pitati da li ostaje gorak ukus od cele pomorandže sa korom, i mogu da uverim svakoga da nema loš i gorak ukus, naprotiv, ostaje predivan ukus posle toga aromatične pomorandže nakon svakog zalogaja.