Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Vazdušast majmunski hleb

Vazdušast majmunski hleb

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Vazdušast majmunski hleb
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Vazdušast i veoma mekan majmunski hleb"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • voda - 250 ml, topla
  • kvasac - 1 komad suvi (ili 1/2 svežeg)
  • ulje - 2 kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 i 1/2 kašičica
  • Začini
  • aleva paprika
  • susam
  • kumin - crni, u zrnu
  • čubar
  • šarena so
  • menta - suva
  • kari
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno, Ako koristite suvi kvasac direktno ga dodajte u brašno zajedno sa ostalim sastojcima.

Ako koristite živi aktivirajte sa šećerom i toplom vodom. Dodaje u brašno sa uljem i solju.

Mesite dok testo ne bude meko i glatko. Raste dok se ne udvostruči obim dva puta.

Nakon toga podelite testo na lopte i svaku loptu uvaljajte u začin po vašem izboru, da oblikujete majmunski hleb.

Možete da koristite alevu papriku, majčinu dušicu, čubar itd. U receptu sam nabrojala one koje sam ja koristila.

Poređajte u posudu za pečenje svaku lopticu. Pripremljena pogača raste 30 minuta.

Pecite na 180 stepeni oko 35-40 minuta dok se ne zarumeni.

Imate ukusan i veoma vazdušast majmunski hleb!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: