Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Džem od višanja sa cimetom

Džem od višanja sa cimetom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Džem od višanja sa cimetom
Fotografije: Lenka
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Mi ga najviše volimo na kriški hleba sa malo maslaca, a vi?"

Potrebni sastojci

  • višanje - 3 kg
  • šećer - 900 g
  • sok od limuna - 2 kom.
  • cimet - 1 puna kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Višnje izgnječiti rukama, posuti šećerom i ostaviti par sati da odstoje i puste sok. Stavite da se kuvaju u većoj šerpi, prvo na najjačoj temperaturi, a zatim smanjite.

Na pola kuvanja usuti sok od dva limuna i staviti cimet.Zahteva često, a kako kuvanje odmiče stalno mešanje. Znači, oko dva sata stajanja uz šporet. Gotovo je kada se dobro ukuva i zgusne, tako da kada povučete varjačom po dnu šerpe, ostane trag.

Zadnjih pola sata kuvanja pripremite-sterilišite tegle, tako što ćete ih oprane staviti u rernu i uključiti na 100 C. U vrele tegle sipa se vreo džem, zatvori se, a zatim se na kratko tegla okrene naopako.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti