Klasični recept za Rizogalo

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
116
300
02/12/2020
"Rizogalo je grčki naziv za mleko sa pirinčem - ako volite ovu kombinaciju, probajte i ovu - za upoređenje i za ukusan zalogaj tokom dana"
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano138
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • pirinač - 250 g
  • sveže mleko - 1 litar
  • žumanca - 2 komada
  • šećer - 200 g
  • skrob - 1 kašika (prirodni)
  • vanila - 2 kesice
  • so - 1 prstohvat
  • cimet za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvi korak u pripremi klasičnog Rizogala je kuvanje pirinča. Operite ga dobro nekoliko puta pod tekućom vodom.

Stavite pirinač u šerpu i dodajte pola litra vode sa prstohvatom soli. Obavezno kuvajte na slaboj vatri, kako pirinač ne bi zagoreo.

Čim pirinač upije vodu, dodajte sveže mleko i šećer.

Pojačajte vatru i sačekajte da ponovo proključa. Kada se to desi, smanjite vatru. Promešajte s vremena na vreme.

U posebnoj posudi umutite jaja sa skrobom i dve kesice vanile.

Ovu smesu u tankom mlazu dodajte u ovo grčko mleko sa pirinčem.

Kuvajte još oko 3 minuta.

Rasporedite u posudice i pospite cimetom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar