Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Kaša»Trljanica - klasični recept

Trljanica - klasični recept

Trljanica - klasični recept
Fotografije: Potrebitel#334452
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Trljanica po klasičnom receptu ili kako se brašno i kravlji maslac mogu pomešati u nešto veoma ukusno. ​"

Potrebni sastojci

  • belo brašno - 400 g
  • kravlji maslac - 150 g
  • šećer - 100 g beli
  • beli hleb - 3 - 4 kriške, izmrvljene
  • aleva paprika - 1 - 2 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite brašno u veliku tepsiju. Nakon toga, u brašno se dodaju kapi vode, trljajući ih prstima jedne ruke, a drugom još dodajte kapi vode.

Kap po kap sve dok svo brašno ne bude u malim fitiljima i jedva da ima brašna na dnu.

U loncu na šporetu prokuvajte vodu i dodajte šaku fitilja, pazeći da nema velikih loptica.

Kuvajte 10 minuta i stavite šećer unutra.

Uklonite trljanicu sa šporeta.

Stavite tiganj sa maslacem i dodajte hlebne mrvice. Pržite do zlatne boje i na kraju pospite alevom paprikom.

Nakon dodavanja aleve paprike ne pržiti, da ne zamiriše na zagorelo.

Smesu iz šerpe sipajte u činije i dodajte mrvice sa alevom paprikom.

Ovu trljanicu po klasičnom receptu služimo dok je još topla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: